damporadu.ru

Чи можна носити чужий хрестик?

Чужий хрестик може принести біди і напророкувати долю свого власника - так це?

Якщо в руки потрапляє чужий натільний хрестик, то виникає питання - що ж робити, чи можна його носити? Однозначної відповіді на ці гроші немає, але існують певні думки, до яких варто прислухатися.

Що думає з цього приводу церква?

Священнослужителі відповідають так, адже такий атрибут - символ віри і не більше того, якщо людина хоче носити його, нехай носить. Священики стверджують, що віруюча людина не повинен боятися будь-яких забобонів, а тому боятися йому немає чого.

Хрестик найчастіше переходить у спадок, але і в цьому випадку його потрібно освятити в церкві. Виявляється, можна потримати цей символ віри під проточною водою, щоб змити з нього погану енергію.

Що думає з цього приводу церква?

Що кажуть екстрасенси і забобонні люди?

Піднімати з дороги хрестик не бажано, тим більше, коли він лежить на перехресті, на ньому може бути зведена псування. Якщо ж Ви знайшли хрестик, то потрібно його віднести до церкви і віддати батюшки.

Так само можна освятити його і носити, якщо Ви не дуже вірите в особливі забобони з приводу того, що з хрестиком передається доля людини. Головне, не викидаються хрестик, особливо, якщо Ви хрещена людина, це великий гріх!

Хрестик з ломбарду

Якщо є можливість купити новий хрестик, то не варто нехтувати її, адже такий оберіг брати в ломбарді небажано, щоб не приміряти на себе чуже життя, з проблемами і негараздами.

Що кажуть екстрасенси і забобонні люди?

Кілька порад з приводу носіння хрестика



Нехрещеним людям носити хрестик можна тільки в тому випадку, якщо вони по-справжньому повірили в бога, або ж вони вирішили хреститися в найближчому майбутньому і ретельно готуються до цього таємничого події.

Христос, напучував своїх учнів, коли вони брали апостолькское служіння: «Ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім`я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів» (Мф. 28, 19-20).

Як же підготуватися до хрещення?

З тих первоапстольних часів, перш ніж хреститися людина повинна навчитися основам віри, яку він приймає, пройшовши певну підготовку. Для початку необхідно приїхати в храм, і підійти в кінці служби до священика або до працівників храму і дізнатися для себе всі вимоги і нюанси підготовки до хрещення в даному храмі.

Зазвичай необхідно пройти цикл бесід для оголошених. Так в давнину називали тих, хто збирався увійти в лоно церкви. Цей період підготовки міг тривати до 3 років. Зараз цикл Огласительні бесід може складатися з декількох (від одного-двох до 12) занять. 

Кілька порад з приводу носіння хрестика



На цих заняттях входить в громаду церкви людині розкажуть про основи християнського віровчення, основних догматах, про самому таїнстві хрещення, отримати відповіді на свої питання.

При підготовці до таїнства потрібно намагатися не тільки розумом, а й душею готуватися до головного першого кроку свого християнського життя. У ці дні бажано вести більш помірний спосіб життя.

Дивитися поменше телевізор, якщо важко зовсім утриматися від цього, то виключити всі розважальні передачі, берегти себе від мирської суєти, порожніх розмов.

Таїнство хрещення і натільний хрестик!

Людина, приймаючи таїнство хрещення, ще цілком можливо не знає всі тонкощі віри і християнського життя, але найголовніше, щоб він входив в таїнство хрещення з благоговінням і трепетом перед Господом, надавши всього себе Божому провидінню та благодаті.

Найкраще зайнятися читанням книг, які роз`яснюють християнські догми. Не зайвим буде вивчити Символ віри (в цій молитві дуже коротко і точно викладено основи християнської віри. Крещаємий, якщо всі правила хрещення дотримані, сам читає цю молитву в процесі таїнства.

Таїнство хрещення і натільний хрестик!

Щоденним має стати читання Євангелія, або принаймні такий процес повинен увійти в життя людини. Найкраще читати Євангеліє з паралельними поясненнями святих отців.

Напередодні хрещення необхідно постити 3 дня. Безпосередньо в день хрещення з ранку потрібно не їсти і не пити, неприпустимо куріння. Адже наближаючись до Господа необхідна чистота не тільки тіла але і душі. По крайней мере, Господь повинен бачити прагнення людини до Нього, яке підтверджується певними зусиллями.

Жінки в критичні дні до Таїнства не допускаються. Але будь-яка тілесна нечистота пов`язана зі смертельною хворобою людини, не може стати перешкодою до хрещення.

Якщо це хрещення виконується в терміновому порядку, якщо людині загрожує раптова або швидка смерть, то будь-який справжній християнин, парафіянин церкви може хрестити людини особливим коротким чином. Якщо своєчасно викликати Батюшку неможливо.

Хрещення дітей!

Хреститися слід без прикрас, і однозначно без косметики. Зовнішня привабливість для Господа не має сенсу.

Хрещення дітей!

Коли хреститися дорослий в хрещених немає необхідності. Він сам за себе відповідає перед Господом. Для дітей - хресні це «куратори» дитячої душі перед Богом, поки самі діти ще не можуть відчути глибини віри і покаяння. Віра і покаяння - без їх поєднання з Богом неможливі. 

Хрещеним хлопчика - повинен стати православний чоловік, не тільки хрещений а й сповідує свою віру, що прагне до Бога, відвідує церкву. Той, хто хоча б іноді бере участь в церковних таїнствах або хоча б прагнути до всього цього. Для дівчинки на тих же умовах хрещеною повинна стати жінка.

Якщо батьки хочуть двох хрещених для своєї дитини (що не є обов`язковим) то вони не повинні складатися у родинних стосунках між собою. Хоча родичі самої дитини (крім рідних батька і матері) можуть стати хрещеними дитини.

Таїнство хрещення!

Зв`язок між хрещеними та їхніми духовними чадами спрямовується у вічність і глибша, ніж зв`язок рідних батьків і їх дітей.

Виконання своїх обов`язків, як хрещеного батька, обумовлює участь восприемника і того дитини, якого він сприймає від купелі хрещення в вічності. Тому ставитися до таїнства хрещення необхідно гранично усвідомлено. 

Якщо людині пропонують стати хрещеним, він повинен віддавати собі звіт що звання хрещеного, не тільки почесне, але і вкрай відповідальна. Краще відмовитися від пропозиції стати хрещеним, якщо ви знаєте, що швидше за все не будете надалі вести дитину хоча б до основ православної віри.

З іншого боку саме така пропозиція може послужити поштовхом для самого майбутнього хрещеного батька або матері і самому наблизитися до Храму, Божого Дому і тим більше до Бога.

Носіть натільний хрестик з вірою і любов`ю до Господа, нехай цей символ православної віри захистити Вас від усіх бід!


Поділитися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Чи можна носити чужий хрестик?