damporadu.ru

"Втрачене євангеліє" обіцяє сенсацію: у христа були дружина і діти

Експерти стверджують, що Христос був одружений і у нього були діти.

Таким чином, вони в черговий раз ставлять під сумнів загальновідомий факт, що Ісус ніколи не одружувався і вже тим більше не ставав батьком.

У Великобританії вийшла книга під назвою "Втрачене Євангеліє" ( "Lost Gospel"). 

Якщо вірити цій книзі, заснованої на стародавнього рукопису, Ісус був одружений з Марією Магдаленою і народив з нею двох дітей.

Автор книги стверджує, що Христос пережив замах у віці 20 років, а також те, що він був пов`язаний з найвпливовішими постатями в Римській Імперії.

2) .jpg

Це твердження ізраїльсько-канадського письменника і кінорежисера Сімча Якобович (Simcha Jacobovici) і професора з релігієзнавства Йоркського університету в Торонто Баррі Уїлсона (Barrie Wilson) прогриміло як грім серед ясного неба.

Про те, що дружиною Ісуса була Марія Магдалена, говорилося в творах, що потрясли свого часу світову громадськість.

Таким чином, Якобович і Вілсон пішли второваним шляхом авторів знаменитих ldquo-Код Да Вінчіrdquo- ( "The Da Vinci Code") і "Остання спокуса Христа" ( "The last Temptation of Christ"), які зобразили Ісуса, як чоловіка Марії Магдалени.

сім`я Ісуса

3) .jpg

"Те, чого боявся Ватикан, і те, що тільки підозрював Ден Браун - збулося". Саме з цих слів починається книга. "Ісус був одружений з Марією Магдаленою, і у них були спільні діти".

На думку авторів книги, докази настільки сміливого заяви знаходяться в рукописи, яка "припадає пилом в Британській Бібліотеці".

Стародавній рукопис

4) .jpg

Цей манускрипт на обробленій шкірі тварини являє собою текст, написаний на близькосхідному мовою, близькою до сирійських. У перекладі з англійської назва манускрипту звучить як "Церковна історія Захарії Ритор" ( "The Ecclesiastical History of Zacharias Rhetor").

Рукопис, на якій заснована "Втрачене Євангеліє", складається з 29 глав і відноситься, приблизно, до 570 році нашої ери.



Британський музей в 1847 році викупив манускрипт у одного єгипетського монастиря. На початку 90-х років він переїхав до Британської бібліотеки, де і зберігається до цих пір.

На думку Вілсона і Якобович, даний артефакт - це ніщо інше, як копія невідомого євангелія першого століття нашої ери. Копія була зроблена в шостому столітті і благополучно збереглася до наших днів.

п`яте Євангеліє

5) .jpg

Продовжуючи з того місця, де зупинилися Матвій, Марк, Лука та Іоанн, автор відсутньої п`ятого розділу Євангеліє, оповідає про те, що "Ісус заручився, одружився і обзавівся дітьми". Саме так і написали автори.

Вілсон і Якобович відзначають, що в книзі викладено не їхня особиста точка зору і трактування біблійних подій.

Автори "Втраченого Євангелія" стверджують, що вони не критикують і не ставлять під сумнів чиїсь погляди на релігію і події, описані в Біблії. Вони просто повідомляють людям про існуючому тексті.

1) .jpg

Примітно, що в цьому тексті не згадуються імена Ісуса і Марії Магдалени. У своєму інтерв`ю Discovery News професор духовної семінарії з Ланкастера Грег Кері (Grag Carey) говорить про те, що це добре відомий древній текст, в якому часто згадуються імена Йосип (Joseph) і Асенет (Aseneth).



6) .jpg

Саме під цими іменами, за його словами, ховаються образи Ісуса і Марії Магдалени. Більшість вчених вважають історію, описану в манускрипті, єврейської. Хоча, швидше за все, вона була написана або доповнена християнами.

Грег Кері зазначив, що існує кілька переказів, які доступні вченим вже досить давно. Іншими словами, зміст цього тексту широко відомо.

Читайте також: Ісус Христос був одружений

Дійсно, Марк Гудекер (Mark Goodacre), професор, який досліджував Новий Завіт і історію раннього християнства в університеті Дьюка, створив веб-сайт Йосипа і Асенет ще в 1999 році.

Фігури Йосипа і Асенет відомі вченим протягом тривалого часу. Документ, що зберігається в Британській бібліотеці, є сирійський переклад грецького тексту. Однак, професор Гудекер заявляє про те, що текст не має нічого спільного з Ісусом і Марією Магдаленою.

7) .jpg

Вілсон і Якобович інтерпретують по-своєму історію Старого Завіту про Йосипа і його єгипетської дружині Асенет, під їхніми іменами на увазі Ісуса і Марію Магдалену. На їхню думку, відносини були зашифровані спеціально, щоб приховати справжні імена. Таким чином, можна було врятувати християн від переслідувань, які переслідували їх на самому початку.

За повідомленнями британського видання Telegraph, священнослужителі англіканської церкви вже поспішили назвати "Втрачене Євангеліє" ще одним джерелом "дезінформації" про хроніці біблійних подій і життя Ісуса Христа.

Представники церкви стверджують, що це ніщо інше, як хитрий маркетинговий хід. На їхню думку, випустивши книгу напередодні Різдва, автори сподіваються на те, що вона повторить успіх легендарного "Коду да Вінчі".

Варто відмітити що це не перший раз, коли Сімча Якобович приголомшує громадськість спірними твердженнями. Серед його найбільш обговорюваних відкриттів є здобуті відомості про цвяхах, якими нібито розіп`яли Ісуса, а також ідентифікація могили Ісуса і його сім`ї в Талпіоте, передмісті Єрусалима.

цвяхи Христа

8) .jpg

У 1990 році в ході проведення розкопок нікого стародавнього поховання ізраїльськими вченими були виявлені два цвяха. археологи припустили, що це були саме ті цвяхи, які зняли з тіла Христа після його розп`яття.

Про сенсаційну знахідку вчені не повідомили. Офіційно було оголошено тільки про виявлення двох поховань, які представляли собою кам`яні ящики з останками. Археологи припустили, що дане поховання та є гробниця Каяфи.

9) .jpg

Як говорить біблійна історія, Каяфа був єврейським первосвящеником. Саме він і передав Христа римлянам на розп`яття.

Після численних версій і припущень, висунутих вченими, на спеціальній конференції археологи прийшли до висновку, що дане поховання, в якому були знайдені таємничі цвяхи, по всій видимості, належало Каяфи.

До такого висновку фахівці прийшли, виявивши на місці поховань напис "Каяфа". Симха Якобович, в свою чергу, заявляє про те, що ці цвяхи - одна з найнеймовірніших і сенсаційних знахідок за останні тисячоліття.

10) .jpg

На його думку, ці цвяхи - справжня реліквія, так як саме цими цвяхами був прибитий до хреста Ісус Христос. Однак, незважаючи на настільки вагомі аргументи, наведені автором "Втраченого Євангелія", виникає ряд питань.

Якщо це дійсно, ті цвяхи, про які говорить Якобович, то для чого тоді Каяфа зберіг їх? Чому на пам`ять про розп`яття Сина Божого первосвященик залишив цвяхи, а не якийсь інший предмет?

11) .JPG

На думку експертів, довжини знайдених цвяхів явно замало, щоб проткнути руку людини, а їх товщини недостатньо, щоб цвяхи змогли витримати вагу тіла середньої людини.


Поділитися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » "Втрачене євангеліє" обіцяє сенсацію: у христа були дружина і діти